LeeuwenMoed

BYAF techniek verdubbelt invloed in leidinggeven

BYAF techniek verdubbelt invloed in leidinggeven

In de dynamische wereld van leidinggeven en verkopen is het essentieel om anderen te betrekken bij jouw visie en doelen. Of je nu een leidinggevende bent die streeft naar een gemotiveerd team, een verkoper die meer deals wil sluiten, of simpelweg iemand die doeltreffender zijn doelen wil behalen.

De B-Y-A-F techniek, die in de cursussen Leidinggeven bji Leeuwemoed uitgebreid aan de orde komt,  kan hierbij van fijne hulp zijn.

Waarom is de B-Y-A-F techniek zo effectief?

Mensen verlangen naar het gevoel van autonomie en het vermogen om zelf keuzes te maken. Deze behoefte aan autonomie is bij ieder mens sterk aanwezig. De B-Y-A-F techniek speelt hier slim op in door de deur te openen naar doeltreffender leidinggeven en verkopen.

Hoe pas je de B-Y-A-F techniek toe?

Integreren van de B-Y-A-F techniek is eenvoudig. Voeg simpelweg de zin “Maar je bent vrij om te kiezen” (of een vergelijkbare formulering) toe aan het einde van jouw verzoek. Deze toevoeging herstelt het gevoel van autonomie bij de ander en ontdoet jou van een dwingend imago. Als bonus wordt de ander twee keer zo geneigd om in te stemmen, met het gevoel dat het zijn of haar eigen beslissing is. Een echte win-win situatie!

De B-Y-A-F techniek gaat nog verder

‘Je mag het zelf weten’ is een effectieve beïnvloedingstechniek en beperkt zich niet alleen tot de zakelijke context. Het kan ook effectief zijn in privésituaties. Of het nu gaat om het plannen van een weekenduitje, het verdelen van huishoudelijke taken, of het nemen van gezamenlijke beslissingen. In de persoonlijke sfeer kan het toepassen van deze techniek de communicatie en relaties verbeteren.

Wil je meer weten over de B-Y-A-F techniek?

Als je meer wilt ontdekken over de B-Y-A-F techniek en hoe deze jou kan bijstaan in leidinggeven, verkopen, en persoonlijke relaties, nodig ik je van harte uit om contact met mij op te nemen. Bel 06-128 62 184 of stuur een e-mail naar info@leeuwenmoed.nl voor meer informatie.

Een leiderschapstraining kan op maat worden gemaakt voor jouw organisatie, en het is tevens mogelijk om een persoonlijke 1-op-1 training te volgen. Ontdek de kracht van B-Y-A-F en zie hoe je invloed aanzienlijk kan groeien. 

Lees meer over:

Tips & tools voor leidinggenden

Ontvang maandelijkse inspiratie om als leidinggevende verder te groeien via mijn GedachtenGoed. 

Ja, ik wil GedachtenGoed ontvangen!