LeeuwenMoed

Vind je schat

LeeuwenMoed

Wie heeft in zijn leven wel eens meegemaakt dat er een reeks van gebeurtenissen plaatsvinden die jouw leven een totaal andere wending geven. Plotseling sla je een onbekende weg in, omdat je voelt en weet dat je dat moet doen. Het is net of “iets” jou roept, of er “iets” op jou wacht. Wel eens zo’n ervaring gehad?

Als het antwoord “ja” is, ben je op weg om jouw verborgen schat te vinden of heb je deze inmiddels al gevonden. Wat deze schat is? Dat is voor iedereen weer anders. Voor diegene meer willen weten over de verborgen schat nodig ik graag uit om verder te lezen.

Het boek “De Alchemist” van Paulo Coelho vertelt het verhaal van een schaapherder die droomt van een verborgen schat in een ver land. Hij besluit zijn vertrouwde leven vaarwel te zeggen en gaat op zoek naar zijn schat. Een zoektocht waarbij hij zich laat leiden door de aanwijzingen en tekens die telkens op zijn pad komen. Zij helpen hem, soms via opmerkelijke  omwegen, bij de zoektocht naar zijn verborgen schat. Een zoektocht vol gevaren, verre onbekende oorden, bijzondere ontmoetingen, inzichten en ervaringen.

Het thema van het boek “De Alchemist” spreekt mij erg aan. Het verhaal van de schaapherder heeft mij geholpen om gebeurtenissen, ontmoetingen en toevalligheden in mijn leven te plaatsen, de onderlinge verbanden te zien en mijn weg te vinden naar mijn verborgen schat.

In 2006 was een reeks van gebeurtenissen voor mij aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe werkomgeving. Ik was ervan overtuigd dat ik die kon vinden in mijn toenmalige vakgebied, maar het tegendeel bleek. Het was het begin van een reis met uitdagingen die mij bracht naar onbekende plaatsen en bijzondere ontmoetingen. Een reis die mij vroeg om keuzes te maken en mijn leven in vele opzichten heeft verrijkt.

In dit proces heb ik de aanwijzingen en tekens met regelmaat heb genegeerd. Meegaan met de stroom van het leven voelde voor mij als de controle loslaten en dat vond ik moeilijk. Mijn patroon was om vooral met wilskracht en doorzettingsvermogen mijn doelen te bereiken. Dat heeft mij altijd veel gebracht, maar had ook een prijs.

Met vallen en opstaan heb ik geleerd om te kijken naar de boodschappen die op je pad komen. Luisteren naar de aanwijzigen en tekens die door je gevoel en je omgeving in overvloed worden aangereikt. Leren om passende keuzes te maken en daaraan ook vasthouden. Keuze maken door je gevoel te volgen zonder je verstand te verliezen en vertrouwen dat het goed komt. Dit heeft mij geholpen om op de weg naar mijn schat te blijven en mijn schat te vinden. Een schat die voor mij een ander leven inhoudt, waarbij ik mij inzet om mensen, teams en organisaties te begeleiden bij veranderprocessen.

Loopbaanbegeleiding en coaching gaat naar mijn overtuiging veel verder dan het vinden van een nieuwe baan of antwoorden op jouw coachvraag. Het gaat erom jou te helpen bij het vinden van jouw verborgen schat.

In mijn trajecten vind ik het belangrijk om te investeren in het vinden van je schat door te leren de aanwijzingen en tekens te herkennen. Dat is de sleutel om passende keuzes te maken. Een instrument wat ik inzet in mijn trajecten is de DISC persoonlijkheidsanalyse (meer hierover in de volgende GedachtenGoed). Als het passend is maken sessies met Robin Firing (gediplomeerd Personal Trainer) tevens deel uit van een traject.

De komende feestdagen geeft ons de ruimte terug te kijken op 2014 en om vooruit te blikken op het nieuwe jaar. Bij uitstek een goed moment om te onderzoeken welke verborgen schat er op jou wacht.

Langs deze weg wens ik jullie hele fijne feestdagen en graag tot de volgende GedachtenGoed.

Wil je nader kennismaken met LeeuwenMoed. Je kunt dit doen via de contactpagina.

Hartelijke groet,